Can't create a Station Template

Discuss all Cyclone related issues here.
Post Reply
cbaildon
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 5
Joined: Mon Mar 30, 2015 2:39 am
Full Name: Caleb Baildon
Company Details: WSP Opus
Company Position Title: Surveyor
Country: New Zealand
Linkedin Profile: Yes

Can't create a Station Template

Post by cbaildon » Fri May 31, 2019 11:58 pm

Hi guys

I'm attempting my first time to create breaklines of kerbs using the 'Alignment/Station Manager'.
I try to create a station template but get the error message shown in my attached picture.
I click the button circled in red and then draw my template (of 4 points) on my cross-section of my kerb, but when I click the button circled in blue I get the error message.
What am I doing wrong?

Error message "Please draw/create the cross-section template polyline first
(on the active section view, and leave it selected),
or select a previously drawn polyline on the Ref Plane
(note that it must be planar on the section plane),
then invoke this Create Station Template command."

Cheers
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Tookie
I have made 80-90 posts
I have made 80-90 posts
Posts: 84
Joined: Thu Sep 21, 2017 9:43 pm
Full Name: Iain Took
Company Details: WMP
Company Position Title: Dogsbody
Country: United Kingdom
Linkedin Profile: No
Been thanked: 1 time

Re: Can't create a Station Template

Post by Tookie » Sun Jun 02, 2019 12:05 pm

It is telling you what to do right there. you need to draw on the (road profile?) section and label the corners which will become your break lines. From memory its explained in the Cyclone help fill quite well.. or there may have been a tutorial video on Leica's youtube channel.

here is the video:

https://youtu.be/KHSkERfzHRU

cbaildon
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 5
Joined: Mon Mar 30, 2015 2:39 am
Full Name: Caleb Baildon
Company Details: WSP Opus
Company Position Title: Surveyor
Country: New Zealand
Linkedin Profile: Yes

Re: Can't create a Station Template

Post by cbaildon » Tue Jun 04, 2019 12:02 am

Thank you for the response, but I had already watched that video before attempting it my self.
As I said in my post, I drew the template on the section but it won't accept it. It gives me the error message.

Any other ideas?

Post Reply

Return to “Leica Cyclone”