Exporting to Edgewise?

Discuss all ClearEdge3D related issues here.

Exporting to Edgewise?

Postby DChobanoff » Wed Apr 22, 2015 2:35 pm

How does one bring your 3D scan into Edgewise? We are currently using SCENE from Faro, is that needed? and can you export out of it to Edgewise?
DChobanoff
I have made <0 posts
I have made <0 posts
 
Posts: 3
Joined: Tue Apr 21, 2015 8:42 pm
Location: Pennsylvania
Full Name: David Chobanoff
Company Details: Nutec Group
Company Position Title: Architectural Designer
Country: USA
Linkedin Profile: Yes

Re: Exporting to Edgewise?

Postby yankoch » Wed Apr 22, 2015 3:25 pm

Hello,

You can import your Faro scans once you are in Edgewise (process scans), but you can't export from Scene directly to Edgewise.

Regards,

Yan
Regards,

Yan Koch
General Manager of Liber-D
yankoch@liber-d.fr
yankoch
V.I.P Member
V.I.P Member
 
Posts: 304
Joined: Wed Oct 05, 2011 10:14 am
Full Name: Yan Koch
Company Details: Liber-D - laserscanning and 3D modeling
Company Position Title: Manager
Country: France
Linkedin Profile: Yes

Re: Exporting to Edgewise?

Postby jcoco3 » Wed Apr 22, 2015 4:41 pm

Hi David, Welcome to the Forum :)

Yes the process is very easy. Just register your project in Scene then click Process Scans and select the registered .fls files from the Scene project directory.
Faro to EdgeWise.PNG
Faro to EdgeWise_DeafultSettings.PNG


Since you are new to the forum I feel it is a good idea to inform you that the members are quite helpful and responsive, so in the future you will need to only ask your question once, maybe only twice if it's the weekend to get a response :D
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
jcoco3
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 1293
Joined: Sun Mar 04, 2012 6:43 pm
Full Name: Jonathan Coco
Company Details: Forte and Tablada
Company Position Title: AMM Division Leader
Country: USA
Linkedin Profile: Yes

Re: Exporting to Edgewise?

Postby rmarriott » Wed Apr 12, 2017 1:09 am

Hi All,

Im new to this game and seem to be having similar issues.
I have followed the above instructions however im still getting errors.

Any assistans would be appriciated. see attached error.

Cheers Rowan.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
rmarriott
I have made <0 posts
I have made <0 posts
 
Posts: 1
Joined: Tue Apr 11, 2017 12:31 am
Full Name: Rowan Marriott
Company Details: GHD
Company Position Title: Design Doc Team Leader
Country: Australia
Linkedin Profile: No

Re: Exporting to Edgewise?

Postby cpw006 » Wed Apr 12, 2017 5:41 pm

Have you reached out to the guys at ClearEdge? They have always been super helpful and easy to get an answer from in the past.
cpw006
V.I.P Member
V.I.P Member
 
Posts: 245
Joined: Tue Nov 20, 2007 4:51 am
Location: Atlanta, Georgia
Full Name: Chris Widmer
Company Details: LAS
Company Position Title: 3D Scanning Manager
Country: USA
Linkedin Profile: Yes

Re: Exporting to Edgewise?

Postby Dave Andrews » Wed Apr 12, 2017 8:56 pm

If you are using Faro Scene... Scene will get updates faster than Edgewise will update. So lets say, Faro Scene 6.3 is what you are using as the current version and Edgewise was updated when Scene 6.2 was current, you will have an issue. Edgewise does not know what Scene 6.3 files are yet.

I tend to export .e57 files for the import to edgewise so I don't worry about this to much anymore.

DA
"The harder you work, the harder it is to surrender."
Woody Hayes
User avatar
Dave Andrews
I have made 90-100 posts
I have made 90-100 posts
 
Posts: 98
Joined: Thu Oct 18, 2012 8:58 pm
Location: Canton, Ohio
Full Name: Dave Andrews
Company Details: R.E. Warner Associates Inc.
Company Position Title: 3d Scanning Coordinator
Country: USA
Linkedin Profile: Yes


Return to ClearEdge3D

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 
SiteLock

Stay in touch    RSS feed    Twitter    Youtube    Linkedin

LSF SPONSOR

Accessibility | Terms of Use | Privacy Policy
DouZa Webdesign