Leica Scans in Autodesk ReCap

Discuss all Autodesk ReCap Studio related issues here.
User avatar
SCCS HDS
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 499
Joined: Sun Jul 17, 2011 9:30 am
Full Name: Phil Marsh
Company Details: SCCS
Company Position Title: HDS Manager
Country: UK
Skype Name: Phil.H.Marsh
Linkedin Profile: Yes
Location: Barnsley, UK

Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by SCCS HDS » Sat Sep 26, 2015 12:53 pm

How to import Leica scans in Autodesk ReCap

youtu.be/

How to register Leica scans in Autodesk ReCap

youtu.be/
SCCS - The Survey Equipment Company l Sales, Hire & Support l Leica HDS Laser Scanning
T: 01480 404888 l M: 07540 201383 l E: phil.marsh@sccssurvey.co.uk
W: www.sccsurvey.co.uk/hds l N: SCCS News l T: @SCCSHDS

Image

AETMineur
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 6
Joined: Wed Aug 13, 2014 6:15 am
Full Name: Renaud
Company Details: Survey Company
Company Position Title: CEO
Country: Belgium

Re: Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by AETMineur » Sun Sep 27, 2015 6:26 am

Thank you for sharing!

I saw in your example that there are some scan location where you took scan+photo. Is ReCap colorize the point cloud as well?

AETMineur
I have made <0 posts
I have made <0 posts
Posts: 6
Joined: Wed Aug 13, 2014 6:15 am
Full Name: Renaud
Company Details: Survey Company
Company Position Title: CEO
Country: Belgium

Re: Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by AETMineur » Sat Oct 03, 2015 10:41 am

Finally I tried to import raw scan like shown in the video, but the only thing that happen is the detection of the number of scan in the project. No points were loaded...
In other words, the "bubble views" are empty.

Have you ever experienced this problem?

User avatar
freddie@asbuilt
I have made 30-40 posts
I have made 30-40 posts
Posts: 35
Joined: Thu Jun 20, 2013 10:26 pm
Full Name: Freddie Nodalo
Company Details: AsBuilt LTD
Company Position Title: HDS Technical Support
Country: New Zealand
Linkedin Profile: Yes

Re: Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by freddie@asbuilt » Sun Oct 04, 2015 10:44 pm

Is this only possible for P16 scanner? or also in P30 and P40.

Cheers!
Freddie

tomii7
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 117
Joined: Wed Dec 23, 2009 9:38 am
Full Name: Tomasz Gerlich
Company Details: OutPut Precision Ltd
Company Position Title: Owner - 3D Laser Scanning Specialist
Country: PL UK International
Skype Name: tomek.gerlich
Linkedin Profile: Yes

Re: Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by tomii7 » Mon Oct 05, 2015 11:41 am

Is this only possible for P16 scanner? or also in P30 and P40.
Currently, I'm using P20 and I see P16 and P20 (other P30/P40) have the same project structure- raw data and *.prj files.
After quick watching these videos, I would like to check registration module in recap. It looks OK.
---
Best Regards,
Tomasz Gerlich

contact emails:
tomasz.gerlich[at]outputprecision.com tomaszgerlich[at]gmail.com
+44 7756613300
OutPut Precision, Manchester, UK

Ryan
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 181
Joined: Thu Aug 14, 2008 3:29 pm
Full Name: Ryan Frenz
Company Details: Autodesk
Company Position Title: Engineering Manager - ReCap
Country: USA
Linkedin Profile: No

Re: Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by Ryan » Mon Oct 05, 2015 8:25 pm

At the moment, only P16 data is supported natively in ReCap (v2.1+). The file extensions are the same but the internals are different (my understanding).

Ryan

User avatar
freddie@asbuilt
I have made 30-40 posts
I have made 30-40 posts
Posts: 35
Joined: Thu Jun 20, 2013 10:26 pm
Full Name: Freddie Nodalo
Company Details: AsBuilt LTD
Company Position Title: HDS Technical Support
Country: New Zealand
Linkedin Profile: Yes

Re: Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by freddie@asbuilt » Tue Oct 06, 2015 4:25 am

Ryan wrote:At the moment, only P16 data is supported natively in ReCap (v2.1+). The file extensions are the same but the internals are different (my understanding).

Ryan
Hi Ryan,

You say "At the Moment", soon P30 and P40 data will be supported?

Thanks.
Freddie

tomii7
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 117
Joined: Wed Dec 23, 2009 9:38 am
Full Name: Tomasz Gerlich
Company Details: OutPut Precision Ltd
Company Position Title: Owner - 3D Laser Scanning Specialist
Country: PL UK International
Skype Name: tomek.gerlich
Linkedin Profile: Yes

Re: Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by tomii7 » Tue Oct 06, 2015 10:46 am

good to know there's a different in internal raw data.
You say "At the Moment", soon P30 and P40 data will be supported?
At this case, could be possible to support data from P20, too? Then we could have the whole P-series family ;-).
---
Best Regards,
Tomasz Gerlich

contact emails:
tomasz.gerlich[at]outputprecision.com tomaszgerlich[at]gmail.com
+44 7756613300
OutPut Precision, Manchester, UK

Ryan
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 181
Joined: Thu Aug 14, 2008 3:29 pm
Full Name: Ryan Frenz
Company Details: Autodesk
Company Position Title: Engineering Manager - ReCap
Country: USA
Linkedin Profile: No

Re: Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by Ryan » Tue Oct 06, 2015 6:05 pm

To be clear - I have no special knowledge of the Leica file formats. Autodesk has partnered with Leica to provide raw import of P16 data via an SDK. Support for other scanner models would be dependent on a similar agreement, not a purely technical thing.

Ryan

gusrios
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 18
Joined: Wed Oct 07, 2015 7:33 pm
Full Name: Gustavo Rios
Company Details: Rick Engineering
Company Position Title: Project Manager 3D Laser Scanning
Country: USA
Linkedin Profile: Yes
Location: San Diego

Re: Leica Scans in Autodesk ReCap

Post by gusrios » Tue Mar 14, 2017 6:37 pm

Hello, Does anyone know if ReCap Pro now supports native format import for the Leica P40?

Thanks,

Gus

Return to “Autodesk ReCap Studio”