Importing total station data into Pointcloud

Discuss all Forensics & CSI related issues here.
Post Reply
Spwilka
I have made 10-20 posts
I have made 10-20 posts
Posts: 14
Joined: Wed Nov 06, 2019 7:45 pm
Full Name: Alison Wilkes
Company Details: NYSP
Company Position Title: Analyst
Country: USA
Linkedin Profile: No

Importing total station data into Pointcloud

Post by Spwilka »

Hello,

I have a pointcloud scene and some total station data that were recorded at seperate times.
How can I import those into my leica cyclone or map 360 software to overlay the data on top of the pointcloud?

Thank you! :)

User avatar
Scott.Warren
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 167
Joined: Tue Jan 30, 2018 3:14 pm
Full Name: Scott Warren
Company Details: WSP USA
Company Position Title: Project Manager - Geomatics Engineer
Country: USA
Linkedin Profile: Yes
Location: Merrimack, NH, USA
Has thanked: 14 times
Been thanked: 44 times
Contact:

Re: Importing total station data into Pointcloud

Post by Scott.Warren »

CSV files can be imported into cyclone (ex PNEZD).

You could create a registration that would match points in the CSV and the point cloud. That would marry the two datasets into one.

Workflow involves making matching ID's of targets you will create in the controlspace of your scan data, with those of the CSV.

User avatar
Phill
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 615
Joined: Wed Feb 06, 2008 7:19 am
Full Name: Phillip Nixon
Company Details: SKM
Company Position Title: Surveyor
Country: Australia
Location: Sydney
Has thanked: 2 times
Been thanked: 17 times

Re: Importing total station data into Pointcloud

Post by Phill »

As Scott said you can import a csv to cyclone ( txt extension. If you want your total station to be cloud tick the imports as cloud option

jamesworrell
V.I.P Member
V.I.P Member
Posts: 344
Joined: Mon Jun 16, 2014 1:45 pm
Full Name: James Worrell
Company Details: Bennett and Francis
Company Position Title: Director
Country: Australia
Linkedin Profile: Yes
Location: Brisbane, Queensland, Australia
Been thanked: 16 times
Contact:

Re: Importing total station data into Pointcloud

Post by jamesworrell »

If you are talking post-registration - same coordinate system etc like points, arcs, polyline - export a COE out of Civil3D/Autocad etc with the COE plugin. Then import COE (Cyclone Object Exchange) back in on that side.

The COE plugin is in myworld somewhere - possibly Cyclone software or Cloudworx.

Post Reply

Return to “Forensics & CSI”